FAKÜLTEMİZDE ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

•  7 Ekim 2024 Pazartesi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Umuda Işık Olmak İster Misin?” projesi kapsamında, 03 Ekim 2024 Perşembe günü Fakültemizde “Organ Bağışı” konulu eğitim semineri düzenlendi. Fakültemiz ve Niksar Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa ev sahipliği yaptığı seminer öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Canan Can, organ bağışı süreci hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Eğitim kapsamında ayrıca proje araştırmacısı Fatma Meydan, organ bağışının önemini maketler üzerinde görsel olarak anlatarak katılımcılara konuyu daha iyi kavrama imkanı sundu.

Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerimize organ bağışının hayati önemini vurgularken, farkındalık oluşturmayı hedefleyen projeye de destek sağlandı.