NİKSAR AKADEMİK ÇALIŞMALAR DERGİSİ

Bağlantılar

NİKSAR AKADEMİK ÇALIŞMALAR DERGİSİ

  •  3 Kasım 2024 Pazar
  •  83 Görüntüleme
  •  Yazdır

Türkçe Adı: Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi

İngilizce Adı: Niksar Journal of Academic Studies

Yayım Dili: Niksar Akademik Çalışmalar Dergisinde Türkçe ve İngilizce dillerinde bilimsel çalışmalar yayımlanacaktır.

Yayım Şekli: Dergi ilk adımda online olarak niksarubf.gop.edu.tr üzerinden yayımlanacaktır.

Yıllık Yayım Sayısı: Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi; yılda 2 kez (Haziran ve Aralık aylarında) yayımlanacaktır.

Dergi İmtiyaz Sahibi: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi adına Prof. Dr. Ahmet GÜVEN.

İletişim adresi: ahmet.guven@gop.edu.tr

Hakkında

Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi (TOGUNAC), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Niksar uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından 2024 yılı Ekim ayında yayın hayatına başlamıştır.

Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi; yılda 2 kez (Aralık ve Haziran) yayımlanması planlanan hakemli bir dergidir.

Dergide sosyal ve beşeri bilimler alanından bilimsel çalışmalar yayımlanmaktadır. Dergide çalışma yayınlatmak isteyen yazarlar, yazım kuralları bölümündeki şablonu kullanarak aşağıda bulunan e-mail adresi üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Tüm bilimsel çalışmaların gönderimleri togunac@gmail.com mail adresinden kabul edilmektedir. Tüm çalışmalar benzerlik raporu, gerekli ise etik kurul izinleri, yazar bilgi formu ve telif hakkı devir formu ile beraber gönderilmelidir.

Dergide yayımlanan çalışmalar için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi açık erişim politikasına sahiptir. Dergi sadece elektronik olarak yayımlanmaktadır.

Amaç ve Kapsam

Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi, sosyal ve beşeri bilimler alanında hazırlanmış özgün araştırma makaleleri, kitap eleştirileri gibi çalışmaları bilimsel yayıncılık ilkelerine ve etik kurallara uygun olarak değerlendirerek okuyuculara ve araştırmacılara ulaştırmayı hedeflemektedir. Derginin hedef kitlesi, bilime ışık olmak için çabalayan akademisyen, öğrenci ve okurlardır. Niksar Akademik Çalışmalar Dergisi; yılda 2 kez (Aralık ve Haziran) yayımlanması planlanan hakemli bir dergidir. Hakem değerlendirmesi çift-kör hakemlik sürecine göre yürütülür, değerlendirmede yazar ve hakem bilgilerinin gizliliği esastır.

Niksar Akademik Çalışmalar Dergisine gönderilen çalışmalar, yayın kurulunca ön değerlendirmeye alınır ve uygun görülen çalışmalar en az iki hakemin olumlu raporundan sonra yayımlanmak üzere sıraya alınır.

Yazım Kuralları

Dergiye çalışma gönderecek yazarların dergi şablonuna ve yazım kurallarına göre makalelerini düzenleyerek göndermesi gerekmektedir. Aksi durumda makaleler değerlendirilmeye alınmaksızın reddedilir.

Niksar Akademik Çalışmalar Dergisine gönderilecek tüm bilimsel çalışmalar makale şablonuna uygun şekilde yazılmalıdır. Yazarlar şablon üstünde çalışabilirler.

Tüm bilimsel çalışmaların gönderimleri togunac@gmail.com mail adresinden kabul edilmektedir. Tüm çalışmalar benzerlik raporu, gerekli ise etik kurul izinleri, yazar bilgi formu ve telif hakkı devir formu ile beraber gönderilmelidir.

Tüm çalışmalar MS Office Word programı kullanılarak, A4 boyutunda hazırlanmalıdır.

Çalışmanın ilk gönderiminde yazar ve kurum bilgileri yer almamalıdır. Bu kısım kabul sonrası, yazar bilgi formunda belirttiğiniz sıra ile çalışmaya editör tarafından eklenecektir.

Çalışmanızın başlığı, tüm harfler büyük, ortalı, Times New Roman yazı fontu ile 11 puntoda yazılmalıdır. İngilizce başlıkta sadece ilk harfler büyük, Times New Roman yazı fontu ile 11 puntoda yazılmalıdır.

Örnek:

TÜRKÇE BAŞLIK– TİMES NEW ROMAN 11 PUNTO, ORTALI-Tamamı Büyük Harfle

English Title – Times New Roman 11 Punto- ORTALI-Sadece İlk Harfler Büyük

Özet bölümü başlıklar ve metin dahil 9 punto, iki yana yaslı, tek satır aralığı, önce ve sonra 0nk boşluk verilerek yazılmalıdır. Hazırlanan özetler kısaca, çalışmanın amacını, kapsamını, problemini, yöntemini, evren/örneklem grubunu ve elde edilen önemli bulgu ve sonuçları içermelidir. Türkçe ve İngilizce anahtar kelimeler ise ilk harfleri büyük olacak şekilde 9 punto yazılmalıdır. Her çalışmada, en az 150 en fazla 300 kelime aralığında Türkçe ve İngilizce özete yer verilmeli, Anahtar Kelimeler ve Keywords en az 3 en fazla 5 kelimeden oluşmalıdır.

GİRİŞ ve SONUÇ gibi ana başlıklar büyük yazılmalıdır. Satır arası boşluklar 1,5cm ve 0nk olmalıdır.

Metinler 11 punto kalınlığında ve Times New Roman yazı fontunda olmalıdır.

Eklenen tablo, resim, grafiklere atıfta bulunulmalıdır. Tablo ve görsellerin çözünürlükleri okunaklı olmalı, tablo içerisindeki metinler en az 8 puntoya sahip olmalıdır. Tablo bilgi yazıları üstte verilmeli, şekiller ve görseller için 10 punto ile bilgi yazıları verilmiş olmalıdır.

Başlıklar sayfa sonuna denk geliyor ise yeni bir sayfadan başlanmalıdır.

2 ve 3. derece olan alt başlıklar, ilk harfler büyük, kalın ve sola yaslı olmalıdır. Yan başlıklarda önce 0nk, sonra 6nk boşluk bırakılmalıdır.

Dergiye gönderilen tüm çalışmaların özgün olması, başka bir yerde daha önce yayınlanmamış, sunulmamış olması gerekmektedir. Dergiye gönderilecek çalışmaların uzunluğu kaynakça dâhil 30 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Dergiye gönderilen tüm çalışmaların özgün olması, başka bir yerde daha önce yayınlanmamış, sunulmamış olması gerekmektedir.

Kaynakçalar ve atıflar APA 7 kaynak gösterme biçimine uygun şekilde hazırlanmalıdır. Metin içinde yapılan her alıntı kaynakçada mutlaka yer almalıdır, aynı şekilde kaynakçada yer alan her çalışmanın da metin içinde yer aldığından emin olunmalıdır.

Örnekler;

https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/references/examples
https://apastyle.apa.org/instructional-aids/student-paper-setup-guide.pdf

Ayrıca yazarlarımız, yapay zeka destekli atıf uygulamalarını da kullanabilirler.

Örnek:

https://quillbot.com/citation-generator

Çalışmada faydalanılan kaynakların tamamı, eserlerin bütün bilgilerine yer verecek şekilde kaynakça kısmında yazarların soyadlarının alfabetik sıralamasına göre verilmelidir. Kaynaklar numaralandırılmamalı ve madde işareti kullanılmamalıdır. Metin içinde gösterilen her bir kaynak, kaynakça sayfasında yer almalı; metin içindeki kaynaklarla kaynakça sayfasındaki kaynaklar birebir eşleşmelidir.

Yazarların çalışmalarını iThenticate veya Turnitin benzerlik programları ile analiz ederek benzerlik raporunu çalışma ile beraber mail aracılığıyla gönderilmesi gerekmektedir. Dergiye gönderilecek çalışmaların İntihal (benzerlik raporu) %20'yi geçmemelidir. Bu kurala uymayan çalışmalar, hakem değerlendirme sürecine girmeden ön değerlendirme aşamasında Editör Kurulu tarafından reddedilecektir.

Çalışmaların imla ve noktalamasında Türk Dil Kurumu İmla Kılavuzu esas alınmalıdır.

Yazar(lar)ın bir sayıda birden fazla makalesi yayımlanamaz.

Dergide yayımlanacak eserlerin her türlü sorumluluğu yazar/yazarlara aittir.

Etik İlkeler Ve Yayın Politikası

Dergimiz, etik görev ve sorumluluklarını yerine getirirken “Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi” ve “Committee on Publication Ethics (COPE)” tarafından belirlenen ilkeleri titizlikle uygulamaktadır.

Dergimize gönderilen çalışma, baş editör tarafından öncelikle şekil ve içerik açısından ön incelemeye tabi tutulur ve derginin kurallarına uygun olduğu takdirde, ilgili alandaki en az iki hakeme gönderilir.

Hakem değerlendirmesi çift-kör hakemlik sürecine göre yürütülür, değerlendirmede yazar ve hakem bilgilerinin gizliliği esastır.

Hakemlerden gelen raporlar doğrultusunda, makalenin yayınlanmasına (kabul), düzeltme talep edilmesine (düzeltme) veya yayınlanmamasına (ret) karar verilir ve bu karar yazarlara ortalama 1 ay içinde bildirilir. Düzeltme istenen makaleler, yazar veya yazarlar tarafından belirlenen süre içinde düzeltilmezse yayınlanmaz. Hakem değerlendirme sürecinde olumlu sonuçlanan eserler yayımlanmak üzere sıraya alınır.

Makalelerdeki görüşler ve bilimsel sorumluluklar yazar veya yazarlara aittir ve dergi ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Yazar/yazarlar, dergimize akademik çalışmasını yayımlatmak için başvuruda bulunduğunda ve makalenin yayımlanmasına karar verildiğinde, yazarlar yayın haklarını dergiye devretmiş olarak sayılırlar. Dergide yayımlanan yazılar, dergi yönetiminin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz veya başka bir yerde basılı veya elektronik olarak yeniden yayımlanamaz.

Yazarlar bilimsel çalışmalarını göndererek bu ilkeleri kabul etmiş sayılırlar.


Dergi hakkında, amaç kapsam, yazım kuralları ve ilkeler için tıklayınız...

Dergi editör ve yayım kurulu için tıklayınız...

Yazar bilgi formu için tıklayınız...

Telif hakkı devir sözleşmesi için tıklayınız...

Dergi şablonu için tıklayınız....





Çengelli Mahallesi, Gazze Bulvarı, No: 20 60600, Niksar/TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.