AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA “KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ” KONULU SERTİFİKA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

•  14 Ekim 2022 Cuma

Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde 12 Ekim 2022 tarihinde, “Kadının Toplumsal Hayatta Güçlendirilmesi” amacıyla hazırlanan Doç. Dr. Murat SEYFİ koordinatörlüğünde yürütülen ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından desteklenen ESPOLITICA UE isimli AB ERASMUS+ projesi kapsamında “Kadının Güçlendirilmesi” isimli sertifika eğitimi düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Hıdır POLAT tarafından gerçekleştirilen eğitime fakültedeki kız öğrenciler katılım gösterdi. Küresel bir hareket olarak katılımcılar için büyük bir öneme sahip olan “Kadının Güçlendirilmesi”, Birleşmiş Milletler bünyesinde bulunan UN Woman ve UN Global Compact öncülüğünde 8 Mart 2010 yılında kadın girişimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, kamu kuruluşlarının ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan WEPs (Woman Empowerment Principles – Kadını Güçlendirme Prensipleri) ile küresel bir hareket haline gelmiştir. Eğitim kapsamında da  toplumsal, siyasal, ekonomik, iş yaşantısı gibi tüm alanlarda kadınların cinsiyet eşitsizliğine ve şiddete maruz kalmadan, adil bir süreçte yer edinmesinin toplumsal refah, ekonomik güçlenme, Kalkınma, Sürdürülebilirlik ve İnsan Hakları gibi uluslararası sözleşmelerin gerçekleştirilmesinin temel anahtarı olduğuna dikkat çekildi.